Niet jouw schuld! – Workshop door Meester Anton

16-11-2022

Datum woensdag 16 november
Tijd 15.30  – 17.30
Locatie Stappegoorweg 183. Ingang theaterzaal is om de hoek (aan de Professor Goossenslaan.)

Kindermishandeling bespreekbaar maken: Waarom het ‘móet’

Kindermishandeling en seksueel misbruik. Heftige onderwerpen. Moet je dat wel bespreken in je klas? Weet je wel wat je losmaakt? Ik ben toch geen therapeut? Ik ben leraar.

Onder andere Bicanic, hoofd Landelijk traumacentrum en Landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld (2020), zegt in haar video over seksueel misbruik dat kinderen eerder tot disclosure overgaan als dit onderwerp bespreekbaar is.

In een recent rapport van ZonMw staat: ‘Zorg voor blijvende aandacht voor kindermishandeling en in het bijzonder voor seksueel geweld en misbruik.’ En: ‘Aandacht helpt.’

Ga maar na: Hoe weet een jongere dat iets niet ‘normaal’ is? En als je weet dat er iets niet klopt, wat kun je dan doen? Jongeren die dit overkomt kunnen zich vreselijk eenzaam voelen. Ook geven ze zichzelf de schuld van het gebeurde.

Wij, leraren en begeleiders, kunnen iets doen. Daarvoor hebben we kennis nodig over aces en trauma en natuurlijk concrete ideeën. Deze kennis en die concrete ideeën krijg je op deze bijeenkomst.

Aanmelden Workshop 'Niet jouw schuld'

Vul je voor- en achternaam in
Vul hier je e-mailades in

BIO

Anton Horeweg is gedragsspecialist (M SEN) en bijna veertig jaar leraar in het basisonderwijs. Hij is auteur van diverse onderwijsboeken, waaronder De traumasensitieve school en Dit is een verschrikkelijk boek met een gouden boodschap.

Anton Horeweg is ook auteur van de website www.gedragsproblemenindeklas.nl en www.hulpbijkindermishandeling.nl Een site special voor kinderen.

Hij heeft zitting in Expertteams Project Leer-Kracht: (NCOJ) en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KC-KJP), lid van de Academische Werkplaats voor ADHD en druk gedrag, was trainer en methodiekontwikkelaar voor het NCOJ en is veelgevraagd spreker op scholen en congressen.