Workshop / Hoe kunnen tieners veilig sporten?

17-11-2022

Datum: 17 november
Tijd: 17:00 – 19:00 u (Met een lekker broodje)
Locatie: 
Willem II stadion, Goirleseweg 34 Tilburg

Voor veel tieners is de sportclub een fijne omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn. Helaas komt het met regelmaat voor dat tieners niet goed in hun vel zitten en sociale problemen ervaren die tot uiting komen tijdens trainingen. Hoe kan je hier als trainer of vrijwilliger binnen een club mee omgaan? Hoe zorg je ervoor dat het team een veilige basis is waar tieners hun ei kwijt kunnen, maar zorg je er aan de andere kant voor dat er nog wel lekker gesport kan worden? Veel trainers en vrijwilligers vinden het lastig in te schatten wanneer en welke hulp er in geschakeld dient te worden.

In de Week tegen kindermishandeling organiseren Smart Start en het regionaal Expertisecentrum Huiselijk geweld en kindermishandeling bij voetbalclub Willem II een workshop veilig sporten. Met de methodiek Design Thinking kun je aan de slag met het vraagstuk hoe de sportclub een veilige basis kan zijn voor tieners en hoe trainers omgaan met sociale problematiek die tieners soms met zich meedragen.

Tijdens deze workshop bedenken deelnemers ideeën over hoe dit taboe te doorbreken. En krijgt het meest kansrijke idee een aanmoedigingsprijs. Schrijf je in door een mail te sturen naar info@programmasmartstart.nl