Workshop Meldcode Kindermishandeling + Workshop Online seksueel geweld.

16-11-2022

Woensdag 16 november 2022
Locatie: Amarant , divisiekantoor Jeugd
Leuvenaarstraat 82
4811 VK Breda

9.00 –  9.15 u: Inloop
9.15 –  9.35 u: Gezamenlijke aftrap
9.45 – 11.15 u: Workshop meldcode
11.15 – 11.30 u: Pauze
11.30 – 13.00 u: Workshop online seksueel geweld

Amarant biedt dit jaar in de week tegen de kindermishandeling bijeenkomsten met 2 interessante workshops. Het programma wordt zowel dinsdag 15 november als woensdag 16 november geboden. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals die werken in de jeugdzorg. Er is een ervaringsdeskundige aanwezig en er is informatief materiaal beschikbaar om te bekijken.

Workshop: Meldcode Kindermishandeling

Elke professional die werkt met jeugdigen is verplicht bij vermoedens van kindermishandeling de meldcode kindermishandeling te hanteren. In deze workshop vertelt een ervaringsdeskundige haar verhaal. We hebben aandacht voor de stappen in de meldcode en hoe jij als professional het verschil kunt maken voor een kind. Ook geven we je tips hoe je laagdrempelig het gesprek aan kunt gaan over (vermoedens van) kindermishandeling.

Workshop: Online seksueel geweld

Wanneer spreken we van online seksueel grensoverschrijdend gedrag? Welke vormen van online seksueel geweld zijn er? Wat is de impact ervan en wat heeft een cliënt daarna nodig? Kan ik mijn cliënten beschermen tegen online geweld? Met deze workshop hopen we je antwoorden en handvatten te bieden op deze vragen.

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomsten? Stuur dan een email naar brigitte.van.den.koedijk@amarant.nl
Vermeld in de mail of je op dinsdag 15 november of woensdag 16 november aan wil sluiten.