Home / Nieuws / Nieuws / Bijeenkomst Online Liefde

Bijeenkomst Online Liefde

LET OP: wegens omstandigheden kan de bijeenkomst op 21 juni niet doorgaan. Er wordt een nieuwe bijeenkomst (medio september) gepland. Mocht je je reeds hebben aangemeld dan ontvang je hierover een mail.

Datum:  nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt (bijeenkomst 21 juni is vervallen)
Tijd: 9.15 tot 11.30 uur
Locatie: Sterk Huis Rillaerse Baan 75, Goirle

Sprekers:
Lilja van Himbergen
Jesse Lapin

Voor jongeren is er weinig tot geen verschil tussen on- en offline. Ze worden dus gemakkelijk blootgesteld aan zaken als sexting via snapchat, sextortion, valse insta-accounts, grooming, loverboys, hacken, stalken van je ex vriend of vriendinnetje, pesten of oplichten via internet. Ook meidenvenijn en oproepen tot vechtpartijen komen regelmatig voor op scholen. En had u al gehoord van pussypic of bilfie of de apps Omegle of Yubo?

Uiteraard is het verkennen van grenzen via internet spannend en leuk. Echter, jongeren overzien niet altijd de gevolgen voor zichzelf en anderen. Dit kan gevaren met zich meebrengen. Voor u als pedagoog zijn deze zaken wellicht minder zichtbaar.

In hoeverre bent u als pedagoog bekend met deze ontwikkelingen? Graag praten wij u bij over deze onderwerpen. Twee enthousiaste deskundigen in samenwerking met een collega van de zedepolitie, nemen u mee in de (online) leefwereld van de jongeren. Het doel is om u handvatten te geven hoe u hier als pedagoog mee om kunt gaan.

Bijeenkomst georganiseerd vanuit de Samenwerkingsverbanden Aanpak Seksueel Geweld Midden en West Brabant.

Meld je hier aan!