Elk jaar worden meer dan 119.000 kinderen mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Per jaar overlijden er naar schatting 50 kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Dat is bijna één kind per week.

De cijfers kindermishandeling zijn schokkend hoog. Iedereen kan een verschil maken in de aanpak van kindermishandeling. Kom jij in actie als je je zorgen maakt? Ook kinderen kunnen iets doen om kindermishandeling te stoppen. Erover praten is de eerste stap. Veel kinderen weten niet dat wat hen overkomt niet normaal is. 

Om kinderen en volwassenen meer te leren over kindermishandeling, en te laten weten dat niet iedereen de waarheid vertelt over wat zich afspeelt thuis hebben wij deze campagne ontwikkeld. Hieronder kun je de campagne downloaden en lees je hoe je deze kunt inzetten in de bewustwording bij kinderen en volwassenen.

In deze video luister je naar Kai van zes. Hij vertelt tijdens het kringgesprek aan zijn juf wat hij allemaal dit weekend heeft gedaan. Voetballen, spelletjes spelen en pannenkoeken bakken. Een weekend vol gezelligheid. Maar het is niet de werkelijkheid. Kai heeft helemaal geen leuk weekend gehad. Het verhaal dat slachtoffers van kindermishandeling vertellen is soms heel anders. Hoor, zie en voel jij ècht?

Gebruik onderstaande links naar YouTube om de filmpjes makkelijk te delen

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen weten dat wat er thuis gebeurt niet normaal is, en dat er iemand is die hen helpt het geweld te stoppen. Laat deze video in de klas zien, of deel het via je website of social media. Vergeet je het Expertisecentrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling niet te taggen? Op www.expertisecentrum-hgkm.nl lees je meer over wat je kunt doen als je je zorgen maakt, wat de signalen van kindermishandeling zijn of lees je ervaringsverhalen van slachtoffers van professionals.

Gebruik onderstaande korte versies van de lange campagne video om aandacht te trekken voor deze campagne. De vierkante versie gebruik je voor Facebook, de Instagram Feed en LinkedIn. De Portrait versie kun je delen in Instagram Stories. Vergeet je niet om de link naar deze pagina erbij te zetten?