Home / Nieuws / Nieuws / Hoor, zie en voel jij ècht?

Hoor, zie en voel jij ècht?

foto ter illustratie In deze campagne komt Kay (6) aan het woord, Hij is slachtoffer van kindermishandeling.

Elk jaar worden meer dan 119.000 kinderen mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Per jaar overlijden er naar schatting 50 kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Dat is bijna één kind per week.

De cijfers kindermishandeling zijn schokkend hoog. Iedereen kan een verschil maken in de aanpak van kindermishandeling. Kom jij in actie als je je zorgen maakt? Ook kinderen kunnen iets doen om kindermishandeling te stoppen. Erover praten is de eerste stap. Veel kinderen weten niet dat wat hen overkomt niet normaal is.

Om kinderen en volwassenen meer te leren over kindermishandeling, en te laten weten dat niet iedereen de waarheid vertelt over wat zich afspeelt thuis hebben wij deze campagne ontwikkeld. Hieronder kun je de campagne downloaden en lees je hoe je deze kunt inzetten in de bewustwording bij kinderen en volwassenen.

Horen Zien Voelen

In deze video luister je naar Kai van zes. Hij vertelt tijdens het kringgesprek aan zijn juf wat hij allemaal dit weekend heeft gedaan. Voetballen, spelletjes spelen en pannenkoeken bakken. Een weekend vol gezelligheid. Maar het is niet de werkelijkheid. Kai heeft helemaal geen leuk weekend gehad. Het verhaal dat slachtoffers van kindermishandeling vertellen is soms heel anders. Hoor, zie en voel jij ècht?