Home / Nieuws / Nieuws / Ingrijpende jeugdervaringen. Alcohol- en drugsgebruik en roken

Ingrijpende jeugdervaringen. Alcohol- en drugsgebruik en roken

foto ter illustratie Download hier de infographic over alcohol, drugsgebruik en roken. 

Ingrijpende jeugdervaringen vormen een veelvoorkomende onderliggende factor voor ongezond gedrag en gezondheidsschade. Door in te zetten op het voorkómen ervan, wil ‘De gezonde generatie’ de impact van het programma Gezonde Generatie nog verder vergroten.

Wist je dat de kans op overmatig gebruik van alcohol, drugs en roken vele malen groter is als je meerdere ingrijpende jeugdervaringen hebt gehad?

Van de zware drinkers in Nederland, heeft 32% vier of meer ACE’s (Adverse Childhood Experiences) meegemaakt. Hoe meer ingrijpende ervaringen je meemaakt, hoe groter de kans op ongezond gedrag of chronische ziektes of aandoeningen, bijvoorbeeld kanker, diabetes, hart- en vaatziekten.

Infographic

Samen met Augeo en inhoudelijke expertise van Marjon Donkers ontwikkelde het programma ‘De gezonde generatie’ een zestal 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐠𝐫𝐚𝐩𝐡𝐢𝐜𝐬 hierover. De tweede over ‘alcohol, drugsgebruik en roken’ is nu beschikbaar.

De infographics geven je informatie op een makkelijke en visuele manier. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken bij gesprekken met ouders. Maar ook om andere collega’s of je team te motiveren hier meer kennis over op te doen of je kan ze gebruiken bij eigen scholingsprogramma’s.

Download hier de infographic over alcohol, drugsgebruik en roken.