Home / Nieuws / Huiselijk geweld / Lancering Leerlijn Huiselijk geweld en Traumasensitief werken

Lancering Leerlijn Huiselijk geweld en Traumasensitief werken

foto ter illustratie Drakentemmers, het Expertiseplatform Trauma en Gehechtheid na Huiselijk Geweld, nodigt je uit voor de nieuwe leerlijn Huiselijk geweld en Traumasensitief Werken.

Drakentemmers, het Expertiseplatform Trauma en Gehechtheid na Huiselijk Geweld, nodigt je uit voor de nieuwe leerlijn Huiselijk geweld en Traumasensitief Werken die vanaf 1 juni te volgen is in onze online leeromgeving.

Wat is het?

In de leerlijn bieden we 10 mini-colleges en e-learning over wat trauma is, hoe je het herkent, wat je zelf kunt doen en wanneer je iemand naar behandeling moet begeleiden, ook bij cliënten met een cultureel diverse achtergrond. Zo kun je op een laagdrempelige manier snel je kennis vergroten en beter inschatten wanneer behandeling nodig is voor je cliënten. En je doet dat op een moment dat jou goed uitkomt, want alles is (terug) te vinden in de online leeromgeving van Drakentemmers. In bijgaande flyer vind je alle onderwerpen die aan bod komen. De eerste trainingsmodules zijn vanaf 1 juni beschikbaar en worden in de loop van het jaar aangevuld. Sommige onderwerpen kun je live volgen en daarna terugvinden in de online omgeving.

Voor wie? 

De nieuwe leerlijn is speciaal bedoeld voor alle professionals die in hun werk te maken hebben met huiselijk geweld. Zoals lokale (wijk)teams, jeugdhulpverleners, jeugdbeschermers, hulpverleners en gedragswetenschappers binnen de vrouwen- en maatschappelijke opvang, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering en betrokkenen bij MDA++.

Hoe aanmelden? 

De totale leerlijn is vanaf nu aan te schaffen via www.drakentemmers.nl en kost € 100 excl. btw per persoon. Na aanmelding en betaling krijg je je persoonlijke inloggegevens voor de online leeromgeving.

Meerdere pakketten aanschaffen?

Mocht je meerdere pakketten willen inkopen voor je medewerkers, neem dan even contact op met info@drakentemmers.nl voor een aanbod op maat.

Eerst gratis kennismaken? Volg op 15 en 27 juni online het mini-college en de casus learning Intieme terreur!

Wil je eerst meer weten over het nieuwe aanbod? Meld je dan gratis aan voor:

  • mini-college Intieme terreur op woensdag 15 juni, 9.30 – 11.30 uur
  • casus learning Intieme terreur op maandag 27 juni, 9.30 – 11.30 uur

verzorgd door Pascale Franck en Gerda de Groot (meer informatie onderaan deze e-mail). Beide online bijeenkomsten vormen een geheel, maar zijn eventueel ook los te volgen.

Flyer Huiselijk Geweld en Traumasensitief werken (pdf)

Aanmelden voor het mini-college en de casus learning kan via info@drakentemmers.nl. Meedoen verplicht niet tot afname van de gehele leerlijn.

Meer weten over Drakentemmers? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Drakentemmers: het belang van behandeling na huiselijk geweld from Communicatie Blijf Groep on Vimeo.