Home / Nieuws Dinsdag / Orange the World – 25 november t/m 10 december

Orange the World – 25 november t/m 10 december

Op 25 november start de campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in Nederland: Orange the World. Ook in de regio Hart van Brabant wordt door verschillende gemeenten de maatschappelijke schijnwerper op de aanpak voor geweld tegen vrouwen gezet. 

In de campagneweken, van 25 november tot 10 december, hopen we dat er in de regio uitgepakt wordt met tal van activiteiten. De kernpartners van het Expertisecentrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling zijn al aan de slag, onder andere in samenwerking met de Soroptimisten en gemeente Tilburg.

Documentaire BELAAGD

In ieder geval vragen we aandacht voor de documentaire BELAAGD. In deze 2Doc documentaire komt het patroon van intimidatie en geweld aan bod waarmee nagenoeg alle vrouwen mee te maken krijgen. Informatie over de documentaire kun je lezen via deze link. BELAAGD wordt uitgezonden door KRO NCRV, de exacte datum is nog niet bekend. Wel is bekend dat onze regio de voorpremière heeft! Vanuit het Expertisecentrum Huiselijk geweld en Kindermishandeling mogen we de film voorafgaand aan de televisie-uitzending laten zien in onze regio. We zouden het fantastisch vinden als hier veel aandacht voor is.

Overige activiteiten

Aan het volledige programma van Orange the World wordt hard gewerkt. Na de zomervakantie maken we hierover meer bekend. Heb je in de periode 25 november tot en met 10 december in jouw gemeente in de regio Hart van Brabant een activiteit gepland in het kader van Orange the World? Laat dit ons dan weten via contact@exptertisecentrum-hgkm.nl.

Meer informatie over Orange the World vind je op de website.