Home / Vormen van geweld / Seksueel geweld

Seksueel geweld

Seksueel contact kan om verschillende redenen een grens overschrijden. Hierbij valt te denken aan uit de hand gelopen experimenteergedrag van jongeren of aan seks met iemand die dronken is of gedrogeerd en daarom zijn of haar grenzen niet meer kan aangeven. Maar ook om seks met een kind of om seks waartoe iemand wordt gedwongen door middel van fysiek geweld of bedreiging zowel binnen als buiten een relatie. Ongewenst seksueel contact kan bijvoorbeeld bestaan uit aanrakingen, seks via de webcam of verkrachting.’ Voor al deze verschillende vormen en situaties wordt de overkoepelende term seksuele grensoverschrijding gebruikt.

Advies of doorverwijzen

Heb je advies of ondersteuning nodig, of wil je doorverwijzen naar hulp? Voor advies kun je als professional bellen met de regionale  coördinator aanpak seksueel geweld, te bereiken via Veilig Thuis, of kijk op deze pagina waar je in de regio Hart van Brabant terecht kunt voor algemene hulpvragen.

De volgende organisaties bieden gespecialiseerd advies of hulp op deze specifieke vorm van geweld:

  • Centrum Seksueel Geweld: voor iedereen die kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt en voor professionals.
  • Blauwe Maan: biedt professionele hulp als iemand te maken heeft gehad met onvrijwillige seks, seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meer informatie