Home / Trainingen overzicht / / Aanpak Stalking

TRAINING

Aanpak Stalking

Stalking vraagt om snel, sensitief en adequaat handelen van veel verschillende partijen. Goede samenwerking maar ook kennis is dus essentieel! Onze training stelt jou en je organisatie in staat de aanpak van stalking te verbeteren.

Na afloop ontvang je een certificaat.

Deze training bestaat uit een bijeenkomst van 7 uur op 25 november 2024 en een online sessie van 2 uur op 9 januari 2025.

Resultaat:

Als deelnemer ontwikkel je een diepgaand begrip van stalking (vormen, signalen, de impact etc.) en de link tussen stalking, trauma, huiselijk geweld en femicide.

Er is ruimte voor reflectie op eigen percepties en aannames waarbij verschillende casusgerichte oefeningen worden gebruikt.

Je krijgt verschillende handelingsopties aangereikt en leert hoe de handreiking aanpak stalking toe te passen in jouw organisatie en eigen handelen. Deze kennis pas je direct toe bij het in kaart brengen van de stappen in de cliëntreis. Op basis hiervan stellen we gezamenlijk een actieplan op dat je helpt om de aanpak van stalking in jouw handelen en organisatie te verbeteren.

Programma:

In de ochtend
Leer jij wat stalking inhoudt aan de hand van voorbeelden met veel interactie. We gaan onder andere in op de verschillende vormen en signalen. Daarnaast geven we handvatten hoe te handelen als professional. Hierin maken we ook de relatie inzichtelijk tussen stalking en trauma, huiselijk geweld en femicide. We leggen we dus een stevige kennisbasis en verdieping, waarmee jij in de praktijk aan de slag kan gaan.

In de middag
Kijken we hoe jij als professional binnen jouw organisatie en in samenwerking met ketenpartners de aanpak van stalking kan verbeteren. We werken hier een cliëntenreis samen uit en kijken naar verbeterpunten in het werkproces door een simulatie. We gebruiken hierbij ook de Handreiking aanpak stalking die wij hebben ontwikkeld met ketenpartners. Dit deel sluiten we af met het gezamenlijk opstellen van een plan van aanpak.

Na 1- 2 maanden
Neem jij je ervaringen mee naar de een online meet-up waarin we samen reflecteren op de acties die ondernomen zijn naar aanleiding van het plan van aanpak. We bespreken mogelijk belemmeringen, oplossingen en acties voor de toekomst.

De training wordt gegeven door Philomenia Arissen (professioneel ervaringsdeskundige en verbindingsofficier) en Romy van den Dungen (onderzoeker en adviseur bij Regioplan). Beiden hebben expertise op het gebied van stalking (trauma, huiselijk geweld en femicide). Vanuit die ervaring kijkt Philomenia onder andere vanuit het slachtoffer-/daderperspectief en Romy vanuit de uitvoering/het beleid. Zo sluiten we aan bij het brede perspectief dat nodig is bij de aanpak van stalking.

Voor wie:

Voor alle professionals die te maken hebben met de aanpak van stalking zowel vanuit slachtoffer als pleger perspectief. We passen de training aan op basis van de deelnemersgroep.

Datum + Tijd:
25/11/2024 van 09:30 uur tot 16:30 uur
locatie
t Sant, Beneluxlaan 74 te Tilburg
Duur training: 7 uur op 25 november en 2 uur op 9 januari
Verwachte investering: In totaal 9 uur training (7 uur training dag en 2 uur meet-up) en 1 uur voorbereidingstijd voor de meet-up
Prijs: 175,- p.p.
Accreditatie(s): geen
Aanbieder: Regioplan

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld me aan voor de training op*
Op de hoogte blijven?
Voorwaarden*
Met elektronische verzending van dit inschrijfformulier verklaart de cursist zich akkoord met deze voorwaarden en met opname van diens persoonsgegevens in het bestand van het Coördinatiepunt Trainingen/Expertisecentrum huiselijk geweld en kindermishandeling.