Home / Trainingen overzicht / / Complexe Scheidingen (5-daagse training)

TRAINING

Complexe Scheidingen (5-daagse training)

Samen met de deelnemers gaan we op zoek op welke manier ouders het ouderschap op een passende manier vorm kunnen geven na de scheiding. Er is niet één manier om te komen tot goed ouderschap.

Tijdens de training leer je welke verschillende interventies en methodes kunnen bijdragen in je werk met gezinnen in een complexe scheiding en leren je ook goed (feiten)onderzoek te doen naar gebeurtenissen die vooraf gegaan zijn aan de scheiding, zodat er een goed advies gegeven kan worden over passend ouderschap na scheiding.

De training wordt gegeven door een gedreven trainer die werkzaam is in het werkveld en meer dan 15 jaar ervaring en betrokkenheid heeft bij gezinnen die te maken hebben met een complexe scheiding.

Resultaat:

Het doel van deze dagen is; meer inzicht in en handvatten krijgen rondom onder andere het herkennen van verschillende conflictdynamieken, vormen van partnergeweld, destructieve communicatiepatronen, Window of Tolerance en manieren om ouders te ondersteunen om bijvoorbeeld uit conflict te blijven, hun eigen invloed en rol en hoe zij daarnaar kunnen gaan handelen in de opvoeding vanuit twee huizen.

Programma:

  • Dag 1: Omgaan met conflicten en het herkennen van patronen
  • Dag 2: Parallel ouderschap
  • Dag 3: Positie van de kinderen
  • Dag 4: Bemiddelen bij gezamenlijke en systemische gesprekken
  • Dag 5: Juridisch kader, inschatten van veiligheid, begeleide omgang, schrijven van een ouderschapsplan.

De training is verdeeld in psycho-educatie, oefeningen die je kunt gebruiken in gezinnen en oefeningen waardoor je inzicht krijgt in je eigen communicatie patronen als hulpverlener.

Dag 5 wordt samen gegeven met een jurist/kinderrechter.

Aanmelden
Je kunt jezelf opgeven door een mail te sturen naar: info@pro6online.com. Vermeld daarbij de volgende informatie: voor welke training je wil inschrijven; jouw voor- en achternaam; jouw organisatie en jouw huidige functie. Je ontvangt een bevestigingsmail voor de definitieve deelname. Wanneer je aanvullende vragen hebt, kun je contact opnemen met mevr. Els Maes telefoon (06) 15 90 96 33 of mailen naar info@pro6online.com. We gaan graag met je in gesprek om jouw vragen en onze mogelijkheden te bespreken.

Voor wie:

Alle professionals die tijdens hun werk te maken hebben met (complexe) scheidingen.

Datum + Tijd:
16/09/2024 van 09:15 uur tot 16:15 uur
30/09/2024 van 09:15 uur tot 16:15 uur
14/10/2024 van 09:15 uur tot 16:15 uur
28/10/2024 van 09:15 uur tot 16:15 uur
11/11/2024 van 09:15 uur tot 16:15 uur
locatie
Weilustlaan 441 4817 TL Breda (076) 201 54 80
Duur training: 7 uur per trainingsdag
Verwachte investering: Vooraf de training hoeven cursisten zich niet voor te bereiden. Cursisten krijgen tijdens de training een online boek () waarin alle interventies staan vermeld. Ter ondersteuning krijgen cursisten het methodisch boekje Geluk of Gelijk ontwikkeld door L. Kolsters vanuit de Cirkels van Covey (S. Covey) en Als ik hoor, zie dan….?, ontwikkeld door L. Kolsters vanuit het gedachtengoed geweldloos communiceren. (M. Rosenberg)
Prijs: €1195,- per persoon (inclusief *pdf, *2 boekjes, lunch en certificaat van deelname)
Accreditatie(s): skj
SKJ punten: 40
Maximaal aantal deelnemers: 12
In Company: Voor deze training kan per groep een specifieke afspraak worden gemaakt. Minimale groepsgrootte: 8
Aanbieder: Pro6