Home / Trainingen overzicht / / Meldcode: Gewoon Doen! (verdieping)

TRAINING

Meldcode: Gewoon Doen! (verdieping)

De Meldcode is een stappenplan wat professionals helpt om Huiselijk geweld en kindermishandeling in beeld te brengen, het gesprek te voeren en te wegen wat er moet gebeuren. Signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling is geen gemakkelijke taak. In de training Meldcode: Gewoon Doen! is hier alle aandacht voor. Het is een actieve training waarin de deelnemers aan het werk gaan en aan de hand van hun eigen casuïstiek

door alle vaardigheden van de meldcode worden geleid.

In de hele trainingsdag staat samenwerking centraal. Wanneer beide partijen dezelfde visie en ideeën hebben is samenwerken vaak niet zo moeilijk, maar wat als dit niet het geval is kan een casus soms als een hete aardappel voelen. Samenwerken is belangrijk, met je collega’s, maar ook met externe partijen zoals bijvoorbeeld Veilig Thuis. Niemand kan huiselijk geweld of kindermishandeling alleen oplossen.

Resultaat:

De trainers gaan in op het concretiseren van signalen, het voeren van het gesprek met de ouder of de cliënt en het wegen of er nu sprake is van onveiligheid en wat er moet gebeuren.

De training steekt daarnaast in op de nieuwe werkwijze van Veilig Thuis en hoe je het afwegingskader wat per 1 januari 2019 is toegevoegd aan de meldcode toepast.

Programma:

Aan de hand van opdrachten, oefeningen en rollenspelen wordt geoefend in het concretiseren van signalen, het voeren van een gesprek met ouders of client.

Voor wie:

Voor iedereen die vanuit de wet Meldcode verplicht is te werken met de meldcode. Betreft professionals in de zorg, onderwijs, kinderopvang en jeugdhulpverlening.

Datum + Tijd:
29/10/2024 van 09:30 uur tot 17:00 uur
Duur training: 1 dag
Verwachte investering: Voorbereidingstijd: 3 x 45 minuten voor het bekijken van 3 E-learnings: Zicht Op Veiligheid, Stress in het gezin & Kindgedrag en Opvoedstress
Prijs: Deelname p.p. € 215,- Kosten In Company training € 1698,- (Bekijk de annuleringsvoorwaarden.)
Accreditatie(s): skj, registerplein
SKJ punten: 8
Maximaal aantal deelnemers: 15
In Company: Voor deze training kan per groep een specifieke afspraak worden gemaakt. Minimale groepsgrootte: 8
Aanbieder: Coördinatiepunt Trainingen

"*" geeft vereiste velden aan

Wil je deze training boeken of meer informatie? Neem dan contact op met het Coördinatiepunt trainingen d.m.v. onderstaand formulier.

Selecteer een training*
Op de hoogte blijven?