Home / Veilig Thuis Midden-Brabant

Veilig Thuis Midden-Brabant

Veilig Thuis Midden-Brabant is de organisatie voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dat wil zeggen dat de medewerkers van Veilig Thuis veel kennis hebben van huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Het is de verantwoordelijkheid van Veilig Thuis om acute of structurele onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties te stoppen. Het werkgebied van Veilig Thuis Midden-Brabant is de regio Hart van Brabant. Deze regio bestaat uit negen gemeenten in Midden-Brabant. Dit zijn Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Als professional kun je bij Veilig Thuis terecht voor deskundig advies. Veilig Thuis neemt de verantwoordelijkheid niet over, maar spart graag met je, zodat jij verder kunt. Daar waar nodig bieden de medewerkers van Veilig Thuis ook ondersteuning, bijvoorbeeld bij het voeren van moeilijke gesprekken of het maken van een veiligheidsplan. Veilig Thuis denkt het liefst zo vroeg mogelijk met je mee. Dus neem vooral contact op als je twijfelt en advies nodig hebt.

Logo veilig thuis midden-brabant

Melding

Is er sprake van acuut of structureel geweld? Dan maak je een officiële melding. Vervolgens verzamelt Veilig Thuis informatie en beoordeelt wat er nodig is. Soms stellen ze dan veiligheidsvoorwaarden vast, soms is meer onderzoek nodig. Elke situatie is uniek. Het maken van een melding is vaak een heftige stap. Veilig Thuis neemt je daarom zo goed mogelijk mee in wat je van hen kunt verwachten.

Advies en ondersteuning

Veilig Thuis heeft een advies functie voor iedereen die vragen heeft over huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld kun je Veilig Thuis om advies vragen.  Dat betekent dat in een telefoongesprek wordt doorgenomen wat er door de adviesvrager waargenomen wordt en waar twijfels of vermoedens over bestaan. Vervolgens wordt besproken welke mogelijkheden er zijn om vanuit je organisatie iets te doen en hoe om te gaan met de situatie.

Hoe bereik je Veilig Thuis?

Veilig Thuis is te bereiken via het landelijk telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van je woonplaats word je direct doorverbonden. Veilig Thuis is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Zorgmelding voor professionals

Wil je als professional een zorgmelding doen bij Veilig Thuis? Vul dan dit zorgmeldformulier in. Hiermee help je Veilig Thuis om een goede inschatting te maken van de situatie en de juiste vervolgstappen te nemen.

Outreachend casemanagers

Bij Veilig Thuis Midden-Brabant werken twee outreachend casemanagers. Zij geven professionals vroegtijdig advies en ondersteuning, zodat preventief kan worden gehandeld en een melding kan worden voorkomen. Het gaat hier om ondersteuning bij concrete casussen. Denk aan het sparren over oplossingsrichtingen, het aansluiten en/of ondersteunen bij gesprekken of (netwerk-) overleggen of het geven van voorlichting of instructies.

De outreachend casemanagers zijn Lian Lanslots en Kim Mandemakers. Zij zijn te bereiken via outreachend.cm@veiligthuismiddenbrabant.nl.

Lian Lanslots

Meer over Veilig Thuis Midden-Brabant lees je op de website.