Home / Nieuws / Kindermishandeling / Voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’ 25 september in Tilburg

Voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’ 25 september in Tilburg

Woensdag 25 september 2024
Voorstelling is van 16.00 tot 17.00 uur (inloop 15.30 uur).
Er is een nabespreking tot 17.30 uur, deze wordt verzorgd door Stichting Praat.
Locatie: Factorium  – Koningsplein 11A Tilburg

Wist je dat er in iedere basisschoolklas gemiddeld twee kinderen zitten die slachtoffer zijn van seksueel misbruik? Als maatschappij hebben we de verantwoordelijkheid om kinderen die misbruikt worden te beschermen. En daarom vragen wij je: durf te zien! We nodigen je uit voor de voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’ van theatergroep Jonge Klei op 25 september in Tilburg. Deze voorstelling neemt je mee in de invloed van seksueel misbruik op een kind, de effecten op latere leeftijd en het samenspel van slachtoffer, pleger en omstanders.

De voorstelling
In juni wordt de voorstelling ook opgevoerd in de ABG gemeenten. Ilse Niese, consulent Re-integratie zegt hierover: “We vinden het als ABG gemeenten belangrijk om medewerkers en samenwerkingspartners bewust te maken dat ze van betekenis zijn als het gaat om signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het vraagt nogal wat om naar jezelf als professional, buurtgenoot of vriend te kijken als het om dit onderwerp gaat. Wat zou jij doen? Hoe kun je signaleren en een ander écht helpen? Deze indrukwekkende voorstelling geeft een inkijkje in wat het voor het verdere leven van mensen betekent als ze in hun jonge jaren te maken krijgen met seksueel misbruik. Met deze voorstelling stimuleren we het lef om vragen te blijven stellen bij het vermoeden van mishandeling. Een belangrijk begin, voor het verschil van een ander!”

‘Waar geen woorden voor zijn’ wordt op 25 september opgevoerd in het Factorium in Tilburg. Inloop vanaf 15.30 uur, aanvang voorstelling 16.00 uur. Na de voorstelling is er een nagesprek tot 17.30 en een borrel. Aanmelden kan bij p.manders@veiligthuismiddenbrabant.nl.