Home / Webinars Dinsdag / Digitale Masterclass over Kwaliteitskader Werken aan veiligheid voor lokale (wijk)teams en gemeenten

Digitale Masterclass over Kwaliteitskader Werken aan veiligheid voor lokale (wijk)teams en gemeenten

Het Kwaliteitskader Werken aan veiligheid bestaan nu ruim twee jaar. Deze masterclass is voor iedereen die een actieve rol heeft in het versterken van het lokaal (wijk)team. Alle stappen komen tijdens deze masterclass aan de orde. Meld je aan!

Wanneer
8 november van 13.00 – 15.00 uur via Webex

Voor wie
Iedereen die een actieve rol heeft in het versterken van het lokaal (wijk)team: Beleidsmedewerkers, managers en teamleiders gemeenten, managers en teamleiders lokale teams.

Door wie
De masterclass wordt gegeven door leden van het expertiseteam Kwaliteitskader. Het expertiseteam bestaat uit Marieke Blanken, Trijntje Kootstra, Caroline Mobach, Katrien de Vaan, Els van der Weele.

Inhoud
In de Masterclass komen alle stappen en onderdelen kort aan de orde. Er zal dieper ingegaan worden op de vertaling van de zelfscan naar het plan van aanpak en de realiseerbaarheid, het kwaliteitskader als instrument om de aanpak te volgen en te monitoren. Ook komen een aantal inhoudelijke items aan de orde.

Aanleiding
Het Kwaliteitskader Werken aan veiligheid voor lokale (wijk)teams en gemeenten en de bijbehorende zelfscan bestaan nu ruim twee jaar. Bijna alle gemeenten hebben de zelfscan ingevuld. We zien dat gemeenten in verschillende fases verkeren als het gaat om vervolgstappen. Sommige gemeenten:

  • zijn toe een nieuwe ronde zelfscan om na te gaan hoe ze er nu voor staan;
  • hebben nog geen analyse en/of verbeterplan gemaakt of worstelen met de vraag wat te doen met de uitkomsten;
  • hebben het verbeterplan nog niet (volledig) tot uitvoering gebracht wegens wisseling beleidsmedewerkers; onvoldoende bestuurlijke, beleidsmatige, organisatorische en uitvoerende mogelijkheden en of inzet; en
  • kampen met onduidelijkheid over het zetten van de volgende stap na de zelfscan. Bijvoorbeeld door onvoldoende concrete vertaling van de analyse in een verbeterplan voor de uitvoering van en sturing op de daadwerkelijke acties.

Aanmelden
via info@geweldnergensthuis.nl. Deelnemers ontvangen uiterlijk een week van te voren de link.