Home / Webinars / Webinar terugkijken / Opgroeien met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen

Opgroeien met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen

“Ik ben opgegroeid met een moeder met Borderline. Niemand had door hoe het bij ons thuis was. Het was zo fijn geweest als de behandelaar van mijn moeder of de docenten van mijn school door hadden gehad hoe het met me ging”. (T. 22 jaar)

In dit webinar nemen Karin van Gompel (Novadic kentron) en Nadine Claassen (Indigo Brabant) je mee in het verhaal van T.

Nederland telt op jaarbasis 405.000 mensen met psychische en/of verslavingsproblemen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. In totaal hebben deze ouders 577.000 kinderen onder de 18 jaar. Deze kinderen noemen we KOPP/KOV-kinderen. Daarvan zijn 423.000 kinderen 12 jaar of jonger.

Opgroeien in een gezin met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen is niet (altijd) makkelijk. Kinderen lopen zelf meer risico om problemen te ontwikkelen. KOPP/KOV kinderen vertonen veelal aangepast gedrag en vallen niet op

Naast risicofactoren zijn er ook beschermende factoren die weerbaarheid kunnen creëren bij het kind, zoals bijvoorbeeld sociale steun buiten het gezin.
That’s why we need you….

Video afspelen