Home / Webinars / Eergerelateerd geweld / Webinar online/offline geweld in afhankelijkheidsrelaties

Webinar online/offline geweld in afhankelijkheidsrelaties

Het aantal slachtoffers van online geweld stijgt en onderzoek laat zien dat deze slachtoffers de hulpverlening nog onvoldoende weten te vinden als het misgaat. Gevoelens van schuld en schaamte belemmeren bij het inschakelen van hulp. Bovendien hebben slachtoffers vaak weinig vertrouwen in een positieve afloop.

Tijdens dit webinar neemt Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, deelnemers mee in de invloed van internet en sociale media op menselijke communicatie en relaties. Wat is de rol van moderne communicatietechnologie bij het ontstaan en voortbestaan van geweld in afhankelijkheidsrelaties?

Ook aandacht voor praktische handvatten bij online geweld in afhankelijkheidsrelaties. Welke maatregelen kan een slachtoffer treffen om zijn of haar digitale veiligheid te vergroten? Welke mogelijkheden biedt het strafrecht om online lastigvallen aan te pakken?

Het webinar vindt plaats op woensdag 22 mei van 12.00 tot 13.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via deze link: https://acesse.one/btQ3b

Je krijgt enkele dagen voor het webinar de deelnamelink toegestuurd.