Home / Nieuws Eergerelateerd geweld / Week tegen Kindermishandeling – 14 t/m 20 november

Week tegen Kindermishandeling – 14 t/m 20 november

Het wordt niet minder. En ook corona heeft niet geholpen om onveiligheid achter de voordeur terug te dringen. Juist daarom is de Week tegen Kindermishandeling dit jaar extra belangrijk. Van 14 tot en met 20 november besteden we aandacht aan de aanpak van kindermishandeling, met als thema ‘HOREN – ZIEN – VOELEN’. Want waarom heeft niemand mij gezien? Of iets gedaan? Voelde dan niemand aan dat er iets mis was?

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit zo’n 3 procent van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Door kennis te delen leren we, kunnen we inzichten optimaal benutten en werken we er samen aan dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien. Elk kind recht heeft op een veilig thuis!

HOREN – ZIEN – VOELEN

In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem. Het gaat vooral ook om wat we kunnen doen als we oprecht luisteren, als we met een open blik kijken, en als we vertrouwen op ons gevoel: HOREN – ZIEN – VOELEN. Tijdens de Week worden meerdere activiteiten georganiseerd. Meer hierover volgt op een later moment.

Hart voor een kind award

Op 20 november, de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling en ook Internationale Dag van de Rechten van het Kind, wordt voor de tweede keer de Hart voor een kind award uitgereikt. Iedereen in de regio Hart van Brabant kan een organisatie of inwoner uit de regio nomineren die vrijwillig goede dingen doet voor kinderen in de knel. Er is een award voor drie groepen: organisaties, inwoners en kinderen tot 18 jaar. Binnenkort kan er weer genomineerd worden, dus denk alvast na over wie er voor een award in aanmerking zou kunnen komen!